Sayfalar

26 Şubat 2014 Çarşamba

UZMANTV VİDEOLU ANLATIMIYLA - MEKİK

Image Hosted by ImageShack.us

2007'den kalma bir yazıya güncelleme ...

Eşim Engin'in bir yemek dergisinde Mekik resmi görüp, bunlardan yapabilir misin demesi üzerine önce kendime Kadıköy Bilko'dan mekik kalıbı ve badem tozu almakla giriştim mekik meselesine.
Tüm malzeme ve ekipmanlarımı temin ettikten sonra iş tarif bulmaya kalmıştı. Google'da mekik yazıp, her bir yemek bloguna ve sitesine girip çıktıktan sonra pastanelerde satılana en yakın tarifi Estelle'nin bloğunda buldum.
Hemen mekik yapımına başladım.. Yapımı basit , pişerken çıkan koku harika, lezzeti müthiş bir tarifti..Sizlerle de paylaşmak istedim.
Ben bu sefer sade yaptım ama en kısa zamanda muhakkak içerisine vişne koyarak da deneyeceğim.

Malzemeler:
  • 4 yumurtanın akı
  • 50 g un
  • 65 g toz badem
  • 150 g pudra şekeri
  • 100 g tereyağ
  • 1 paket vanilya
Yapılışı:

  1. Tereyağını bir tavada fıkdık rengine gelene kadar hafifçe yakın. Kıvamına gelince tel süzgeçten geçirip, ılınmaya bırakın.
  2. Fırınınızı 160 derecede ısıtın.Toz bademinizi fırın tepsinize serpin ve hafif kavruk bir renk alana denk sıcak fırına verin.
  3. Bir kapta şekeri, unu, vanilyayı ve bademi karıştırın. Yumurta aklarını hafifçe çatalla çırpın ve daha sonra diğer malzemelere ekleyin.
  4. En son soğuyan tereyağını ekleyin. Kek karışımına yakın bir kıvam elde edeceksiniz.
  5. Kalıplarınızı hafifçe margarinle yağlayın ve herbirine karışımdan dökün.
Fırınınızın derecesini 190 dereceye getirin, yaklaşık 10-15 dk kadar pişirin.
Video'lu anlatım için tıklayın..


21 yorum:

  1. canım harika olmuş.. ben de hep merak etmişimdir mekik nasıl yapılır diye.. artık güvenilir bir tarif var:) sevgiler..
    güzel cevaplarınla da seni yakından tanıdık çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Müge'ciğim
    Çok güzel görünüyorlar. Ellerine sağlık. Ben de hiç yapmadım. Teçhizatı tamamlayıp denemek lazım.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  3. Müge'ciğim, mekikler harika olmuş.Ellrine sağlık. Böyle hamarat ve de marifetli bir eşi olduğu için eşin ne kadar öğünse azdır.
    Canım ben seni müsadenle linklerime ekliyorum.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Adsız11:17 ÖS

    Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık canım.Çok severim mekik,denemeyi düşünüyorum en yakın zamanda.

    Selam ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba arkadaşlar,
    Yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
    Sevgili Ayşegül,Burçin ve Serinmavi tarifi beğenceğinize eminim.Çok harika bir kokusu oluyor.Tereyağı mis gibi eve doluyor sanki.
    Hayat'cım, müsade ne demek çok memnun olurum canım.

    Beni hiç yalnız bırakmıyorsunuz çok teşekkür ediyorum yine.

    İyi haftasonları!
    Müge

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar güzel görünüyorlar. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Adsız2:34 ÖS

    Müge .. bloguna girince ağzımdan şu sözler döküldü .. ahh mekik..
    Eşim pazartesi günü bademleri kaptı geldi. Evde herkes çok mutlu bir blog açtım diye , sipariş üstüne sipariş.. Benden mekik istedi.. şimdi sende görünce bize de birkaç mekik uzatsan diyordum..
    Bende yapacağım kalıplarımı da alınca .. Bu tarif iyi oldu ..
    paylaştığın için sağol
    sevgiler-nur

    YanıtlaSil
  8. Adsız8:51 ÖÖ

    ikler çok güzel görünüyor eline sağlık

    zaten bu eşlerde meraklı olmasa biz nasıl yapacağız bu işi
    allahtan yemeyi seviyorlar

    YanıtlaSil
  9. Adsız1:52 ÖS

    denedim ve harika oldu cok sagolun..

    YanıtlaSil
  10. Adsız6:26 ÖS

    bu kaliplarin bir boyutu var mi acaba? resimde uc ayri boy gibi gorunuyor da. siz hangisini kullandiniz ve kac tane cikti merak ettim.

    YanıtlaSil
  11. Adsız6:32 ÖÖ

    lutfen malzeme miktarlarini cup ya da bardak olcusu ile verirmisiniz

    YanıtlaSil
  12. merhaba ölçüleri bardak ve kaşık ile veremezmisiniz çok sevinirim. teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. keşke ölçüleri bardak ve kaşıkla versenizde yapabilsek.

    YanıtlaSil
  14. merhaba. mekik'in fransizca ismi "madeleine"dir. ben türkiye'de pastanelerin vitrinlerinde madlen çikolata yazisini gördügümde sasirmistim :))
    madeleine'ler aslinda üzerine kabariktir.onun sirri termik sok. hamurun çok soguk, firininda çok sicak olmasi gerek. bir deneyin, görüntüsü çok daha güzel olacaktir.

    YanıtlaSil
  15. bir sey daha eklemek istiyorum : her kalip doldurmasinda hamuru buzdolabina koyun.
    fransa'dan sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Tuğçe4:35 ÖS

    Az önce yaptık annemle tarifinizi mükemmel oldu.Artık pastaneden mekik almak zorunda değiliz sayenizde :)

    YanıtlaSil
  17. Çok sevincim beğendiğinize :) Afiyetle yiyin ...
    Sevgiler
    müge

    YanıtlaSil
  18. Toz badem yerine başka şeyler kullanabilirmiyiz. Kullanırsak ölçüleri değişirmi?

    YanıtlaSil
  19. Adsız2:31 ÖS

    Merhaba, bu tarifte kabartma tozu yok mu acaba

    YanıtlaSil
  20. Merhaba,

    SAdece yumurta akı konuyor olması nedeniyle kabartma tozuna gerek duyulmuyor.
    Kolay gelsin,

    YanıtlaSil
  21. Teşekkürler tarif çok güzeldi denedim ve blogumda paylaştım.

    http://lagrimas-de-amor.blogspot.com/2013/06/denenmis-tarifler-vol16-visneli-mekik.html

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan