Sayfalar

3 Nisan 2007 Salı

ÇALIŞKAN BAYANIN HALİ

Image Hosted by ImageShack.us


Departmanımızın müstesna kişiliği Hülü'nün doğumgününü kutladık dün. Pastasını da ellerimle hazırladım !!
Bilgisayarı ile bütünleşmiş sosyal insan Hülya'mız için güzel bir pasta oldu diye düşünüyorum.Herkes çok beğendi , hatta figürü Hülya'ya benzetenler dahi çıktı..:) Ama Hülya "Ben bu kadar şişmanmıyım?" diyip durdu :))

Image Hosted by ImageShack.us


Pastanın tarifine gelince;

Pandispanyası için;

  • 11 yemek kaşığı toz şeker
  • 11 yemek kaşığı un
  • 6 adet yumurta (oda ısısında beklemiş)

Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın.Yumurta sarılarını, toz şeker ile krema kıvamına gelip, şeker iyice eriyinceye kadar çırpın.Başka bir kapta yumurta beyazlarını kar haline gelene dek çırpın.Unu eleyip, yumurta sarılı karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin.Daha sonra yumurta beyazlarını ekleyip, tahta kaşıkla, yumurta akını söndürmeden hafifçe tüm malzemeleri birbirine yedirin.20 cm'lik çemberinizin içine yağlı kağıt döşeyin, altına da yağlı kağıt serip bri tepsiye oturtun.Pandispanya karışımınızı çembere dökün ve üzerini kaşıkla düzeltin.Fırına verin.40-45 dk sonra, üzeri pembeleşince kürdan kontrolü yaparak , pişip pişmediğine bakabilirsiniz.

Pişen pandispanyanız soğuduktan sonra streçe sarıp 1 gece bekletin.

Kreması için;

  • 250 gr çikolata (sütlü ve bitter karışık)
  • 200 gr sıvı krema

Çikolataları bir bıçak yardımı ile ufak ufak traşlayın ve cam bir kasede benmari usulü eritin.Soğuk krema ile eriyen çikolatalarınızı yüksek devirde çırpın ve 5-10 dk kadar hazırladığınız kremayı buzdolabında bekletin.

Pandispanyayı ortadan tam ikiye bir bıçak ya da levye yardımı ile bölün.Ben pandispanyayı hafifçe sulandırdığım şeftali marmelatı ile ıslattım.Siz şekerli süt, şurup ya da meyve suyu ile ıslatabilirsiniz.

Alt katı ıslattıktan sonra hazırladığınız kremayı sıvayın ve üzerine ince dilimlenmiş muzları dizin.Daha sonra üzerine ikinci katı kapatın ve kalan kremayı ince bir şekilde tüm pastaya sıvayın.

Şeker hamuru yapımı için buraya bakabilirsiniz.

Şeker hamurunuzu döşeyip, şekillendirme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Afiyetle,


9 yorum:

  1. Mugecim

    Ellerine saglik cok hos olmus. Ne guzel boyle seyler yapip ortaya cikarmak. Bu arada hakkenten ben de soracaktim Hulya hanim hafif balik eti mi diye? Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar guzel gorunoyr. Eminim lezzeti de oyledir..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Adsız2:46 ÖS

    Merhaba, arkadaşının doğum günü kutlu olsun, pasta çok güzel olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Adsız2:55 ÖS

    Muge ellerine saglik cok hos bir pasta ve arkadasin icin guzel bir supriz olmus :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Adsız4:58 ÖS

    canım ya harika olmuş... sen bu başardın artık...ellerine sağlık.. ne güzel senin arkadaşın olmak:))

    YanıtlaSil
  6. Mügecim harika olmuş pastan. Pc başından kalkmayanlara göre ahrika bir tema olmuş :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Adsız11:57 ÖS

    Ellerine sağlık canım,çok şirin ve güzel bir pasta olmuş.Çok beğemdim :)

    Selam ve sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Mügecim, ellerine sağlık, artık şeker hamuru işini aştın sen; fil'oşuna bayıldım:)

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşının doğumgününü kutluyorum, pastası çok şeker olmuş :) ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan