Sayfalar

10 Mart 2007 Cumartesi

DALYAN KÖFTE

Image Hosted by ImageShack.us


Davet soframın sıcak tabağında başrolü Dalyan Köfte oluşturdu.Dalyan Köfte hem pratikliği hem de sunumu ile bence davet sofraları için çok iyi bir alternatif.

Malzemeler:

  • 1 kg yağsız dana kıyma
  • 1 büyük boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3-4 dilim bayat ekmek
  • ince kıyılmış maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • baharat olarak tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber ve kekik (arzu ettiğiniz miktarda)
  • iç malzeme:küp doğranmış ve haşlanmış patates, havuç ve bezelye (hazır garnitürlerde kullanılabilir)

Öncelikle soğanlarımızı rendeleyip, suyunu iyice sıkıyoruz.Sarımsakları da rendenin ince yeri ile rendeliyor, soğana ilave ediyoruz.Bayat ekmeği robottan geçirip; kıyma, baharatlar,ince kıyılmış maydanoz, soğan ve sarımsak ile köfte harcını yoğuruyoruz.Son olarak yumurtayı da ilave edip, yoğurmaya devam ediyoruz.Yoğurma işlemi tamamlanınca tezgaha streç film ya da aluminyum folyo serip kıymanın yarısını elimizle düzelterek aynı kalınlıkta olmasına da dikkat ederek bir dikdörtgen elde edecek şekilde streç filmin üzerine yayıyoruz.Tam ortasına gelecek şekilde iç malzememizden koyup, streç filmin her iki ucundan da tutarak köfte harcını bir rulo haline getiriyor, streçi iyice sarıyoruz.Bu şekilde iki adet rulo yapıp, buzdolabında 30-60 dk arası bekletiyoruz.

Daha sonra fırın tepsisini iyice yağlayıp ruloları streç filmden çıkartıp, fırın tepsisine aktarıyoruz. Üzerlerine hafif ağ sürerek (kurumaması için) önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-60 dk kadar pişiriyoruz. Pişen köftelerimizi ekmek dilimler gibi dilimleyip sıcakken servis yapıyoruz.

Afiyetle,

10 yorum:

  1. merhabalar
    tukiyede yemeyi ozledigim yemeklerden biride dalyan kofte evde yapmayi ise hic denemedim :) ama belki yaparim artik :) oyle cekici goruntu ki gel beni ye diyor :) ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  2. Adsız4:08 ÖS

    Nihancım,
    Eminim sen de yaptığında en az görüntüdeki kadar lezzetli olacaktır...
    Ziyaretin için çok teşekkür ediyorum..
    Sevgilerimle
    Müge

    YanıtlaSil
  3. Adsız4:09 ÖS

    Mügecim,
    Ellerine sağlık...
    Demet

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık Müge:)

    YanıtlaSil
  5. Adsız6:14 ÖÖ

    Merhabalar,
    sitenizdeki tarif redtube.comdakinden farklı ama çok güzel gözüküyor

    YanıtlaSil
  6. Adsız6:58 ÖS

    Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Adsız4:11 ÖS

    çok teşekkürler tarifinizi bizimle paylaştığınız için.ama garnitürü içine koymayanlar yanına ne zaman koycaklar???
    merak ettim

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,

    Garnitürü içine koymadığınız durumda köfteyi fırında pişirip sonrasında servis ederken yanına koyabilirsiniz belki. Ancak dalyan köfteyi yapan garnitürün içinde bulunması. Hem görsel hem de lezzet bakımından tamamlayacaktır.
    Afiyetle,

    YanıtlaSil
  9. Sevgili müge garnitürü içerisine koymak istemeyen arkadaşlarda yanına domates soslu bir karışım yapsalar hafif yogun ve garnitür içinde nasıl olur sizce?

    YanıtlaSil
  10. etin ve sebzenin birbirine yakıştığı güzel bir lezzet.eline emeğine sağlık.:): Biz de Seyristanbul.com bloğumuzda Twittera üye olmak isteyenler için faydalı bilgiler sunduk.

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan