Sayfalar

18 Ocak 2007 Perşembe

PATATES MANTISI

Patates Mantısı
Bu salata ya da garnitür statüsündeki ikramı çok lezzetli bulurum ve sizlerle paylaşmak istedim.Zaten işin içinde patates varsa benim hiçbir şekilde önyargım olamaz , muhakkak lezzetlidir der ve yerim:) Nişasta meraklısı olmak böyle bir şey olsa gerek...
Patates mantısı, görüntü açısından mantı adını almış yoksa içinde hamura dair hiç bir şey yok..Esasen üzerine dökülen sosunu saymazsak son derece hafif bile denilebilir.

Malzemeler:

  • 3-4 tane orta boy patates
  • yoğurt
  • sarımsak
  • üzeri için tereyağ, nane, kırmızı biber
Malzemelerin de azlığından anlayabileceğiniz üzere patates mantısı son derece pratik ve ekonomik.
Patatesleri haşlayın ve soğutun.Soğuyan patatesleri küp küp doğrayın ve servis yapacağınız tabağa koyun.Sarımsaklı yoğurt hazırlayın ve patateslerin üzerine dökün.Son olarak sosu için tereyağını bir tavada kızdırın, kırmızı biber ekleyip, kavurun.Sosu yoğurdun üzerine dökün, nane ile süsleyin.
Afiyet olsun..

1 yorum:

  1. Adsız12:49 ÖS

    merhaba,blogunuza ilk ziyaretim ama sık kullanılanlarda artık ve patates mantısı bi harika evde heerkes bayıldı ayrıca yapılışı da çok pratik olması büyük bi avantaj.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan