Sayfalar

8 Kasım 2006 Çarşamba

FILIZIN KEKI

Gençlere de fırsat tanıdığım bloğumun bugünkü konuğu aslında gayet manidar !!!

Esasen kendisini affetmem için yapılmış olan bu kekin tarifini bloğuma koymak şöyle dursun etmiş olduğu talihsiz lakırdıdan sonra ona ne etsem az ama yine de BÜYÜKLÜK BENDE KALSIN !!!

Resimdeki hanım, Filiz...Kendisi departmanımızda bugün yapmış olduğu keki ikram etti bizlere ... Tarifini de seve seve verdi tabii ki...

Ben beğendim, seveceğinize eminim !!

Malzemeler:

-3 bardak un

-4 yumurta

-1 bardak süt

-1/2 bardak sıvı yağ

-1,5 bardak toz şeker

-1 paket kabartma tozu

-1 paket vanilya

-isteğe bağlı olarak ceviz,fındık ya da çikolata parçaları

-2 tatlı kaşığı kakao

Yumurta ve şeker çırpılır daha sonra un , süt ve yağ katılarak çırpmaya devam edilir.En son vanilya ve kabartma tozu eklenir.Elde edilen hamur ikiye bölünür, yarısı yağlanmış kalıba boşaltılır; diğer yarısına ise kakaoyu eklenip tekrar çırpılır ve kek kalıbındaki diğer hamurun üzerine dökülür , bir çatal yardımı ile karıştırılır. Arzuya göre üzerine ceviz, fındık ya da çikolata dökülebilir.Ancak çikolata parçası eklenecekse dibe çökmemeleri için unlanmaları gerekir.

Isıtılmış fırında pişirilir...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgili Yemekbahane takipçisi son derece değerli görüşlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler
Müge Karahan